Ir a la página de inicio del Gobierno del Principado de Asturias

Datos del Documento

Utilice este identificador para citar o enlazar este documento: https://ria.asturias.es/RIA/handle/123456789/10847


Título: La dieta y alimentación en función de la posición social
Autores: Margolles García, Pedro
Margolles Martins, Mario
Donate Suarez, Ignacio
Garcia de Barros, Minervina
Palabras Claves: Sociologia
Alimentacion
Salud
Determinantes sociales
Fecha Edición: 28-Sep-2018
Editor: III Congreso Español de Sociología de la Alimentación
Resumen: Study of social structure as determinant of health status, and results of health according different foods and diet. In order to know every foods is associated to social variables (social class and level of education reached) is done in a sample sized 2,050 adult people in a Health Survey in Asturias in 2017. Conclusions: Wrong diet behaviours and indeed hazard Health risk associated to diet is close related in deprivation people (economical and educational) . Social inequities are present today in almost category of food.
Descripción : Comunicación presentada en el III Congreso de Sociología de la alimentación.
URI: https://ria.asturias.es/RIA/handle/123456789/10847
Aparece en las Colecciones:Salud Pública

Archivos en este documento:



Archivo TamañoFormato
CONG_SOC02.pdf3,33 MBAdobe PDFVer/Abrir



logo

Todos los documentos en RIA están protegidos por derechos de autor.


Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2007 MIT and Hewlett-Packard - Contacto